Κυριακή των Βαΐων στην Ιερά Μονή Κουδουμά


    Με λαμπρότητα και πλήθος πιστών, εορτάστηκε στο μοναστήρι μας, σήμερα, η εορτή της ελεύσεως του Κυρίου στην  Ιερουσαλήμ. Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, ο  καθηγούμενος π. Μακάριος μίλησε για το μεγάλο νόημα της σημερινής εορτής. Στο τέλος του κηρύγματός του αναφέρθηκε στην εμπειρία που έζησε ο μακαριστός γέροντας Αναστάσιος, όπως διηγούταν πολλές φορές στους πατέρες. Καθώς βρισκόταν στο κελί του και διάβαζε τη σημερινή περικοπή αναρωτήθηκε πώς να ήταν άραγε η Βαϊοφόρος, πώς να έγινε άραγε η είσοδος του Ιησού και αμέσως ηρπάγη νοερώς, όπως ο ίδιος μας περιέγραφε και κατ’ οικονομία Θεού βρέθηκε στα Ιεροσόλυμα, κατα την είσοδό Του στην πόλη, βλέποντας όλα τα γεγονότα εκείνης της ημέρας.

Συγκλόνισμενος από το όλο γεγονός, περιέγραφε, αναρίθμητους ανθρώπους να υποδέχονται και να επευφημούν τον Κύριο και Αγγέλους να κατεβαίνουν από τον ουρανό ωθώντας τα μωρά παιδιά να φωνάζουν και εκείνα μαζί με τον υπόλοιπους  «Ωσαννά εν τοις υψίστοις, ευλογημένος ο ερχόμενος, εν ονόματι Κυρίου». Αξιοσημείωτο είναι ότι ο γέροντας Αναστάσιος άκουσε τον Κύριο να παρακινεί τους μαθητές του να περάσουν γρήγορα από τον όχλο, ώστε να βγουν ανεπηρέαστοι από τον ενθουσιασμό, τις κραυγές και του  κόσμου.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας μοιράστηκαν ευλογία στους πιστούς σταυροί από βάγια και ο ηγούμενος ευχήθηκε με το καλό να μπούμε στην Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα και το Άγιο Πάσχα.