Έκοψαν την πρωτοχρονιάτικη πίτα οι Φίλοι της Ιεράς Μονής Κουδουμά

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία και φέτος η κοπή της Άγιο – βασιλόπιτα του συλλόγου Φίλων τής Ιεράς Μονής Κουδουμά.

Την Αγιοβασιλόπητα ευλόγησε ο Πρωτοσύγκελος της Ι. Αρχιεπισκοπής Κρήτης Αρχιμ. Βαρθολομαίος που εκπροσώπησε τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ. Ευγένιο ο οποίος ευχήθηκε κατάλληλα με την περίσταση.

Ο Ηγούμενος ευχαρίστησε όλους τους παριστάμενους για την αγάπη και στήριξη την οποία προσφέρουν στην ιερά μονή Κουδουμά.

Ο Ηγούμενος μεταξύ άλλων είπε: «Μετά από αυτά τα προκαταρκτικά θα ήταν σίγουρα ατυχή η εκδήλωση εάν δεν αξιοποιούσαμε τον χρόνο μας μαζί με την υλική τροφή και κοινωνική συναναστροφή και στην πνευματική οικοδομή εκείνη που δίνει ζωή χαρά ειρήνη στην καρδιά μας. Όλες οι ευχές για το νέο έτος και κάθε εορτή έχουν αυτό το ζητούμενο να αποκτήσουμε την υγεία την χαρά την ειρήνη και κάθε αγαθό στην ζωή μας. Όμως ξεχνάμε ότι όλα αυτά τα καλά ζητούμενα αγαθά δεν αγοράζονται ούτε κάπου πουλιόνται ώστε εύκολα να τα βρούμε αλλά χαρίζονται από την πηγή αυτών των αγαθών που είναι ο Χριστός μας και που εμείς καλούμαστε να τα καλλιεργήσουμε στην καθημερινή μας συναναστροφή.

Γι’ αυτό αν θέλουμε προκοπή και να περάσουμε το νέο έτος 2024 με αυτά τα αγαθά είναι ανάγκη όσο ποτέ (άλλωστε βλέπουμε αυτά τα οποία καθημερινά εξελίσσονται δίπλα μας ανάμεσα μας που θλίβουν τις καρδιές όλων μας) να συνδεθούμε με τον Χριστό να δώσουμε τόπο στην καρδιά μας για το Χριστό να περιορίσει εκείνος το κακό, με ταπείνωση να στραφούμε στο πρόσωπο του και με λαχτάρα να καταφύγουμε στο θέλημα του.

Ο χρόνος για όσο λίγο η πολύ τον έχουμε είναι ανάγκη να αξιοποιηθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ώστε να πούμε στο Χριστό μας Κύριε έλα να αλλοιώσει της υπάρξεις μας.

Φεύγοντας σήμερα από εδώ διασκεδάζοντας ή όχι ένα παρακαλώ να είναι το κέρδος να μην αφήσουμε το έτος ανεκμετάλλευτο με προσευχή καθημερινή έστω και 5 λεπτά 1440 λεπτά έχει το 24ωρο, 5 λεπτά με την ευχή Κύριε Ιησού Χριστέ ελέησον με. Τακτικό εκκλησιασμό, μετοχή με ειλικρινή σωστή εξομολογήσει και κυρίως την θεία κοινωνία και να είστε σίγουροι, σας προκαλώ κάντε το, και θα διαπιστώσετε τα αποτελέσματα που σίγουρα όταν με ταπείνωση αγωνιστείτε θα είναι λαμπρά».

Κατόπιν η πρόεδρος του Συλλόγου ευχαρίστησε όλους τους χορηγούς όπως το Αρτοποιείο Επιούσιος που προσέφερε την πίτα αλλά και όλους του χορηγούς των δώρων για την λαχειοφόρο αγορά.

Η εκδήλωση πλαισιώθηκε από τα κρητικά μουσικά συγκροτήματα από τον Κρουσώνα των κ. Δ. Βερεράκη και Γ. Δρακογιαννάκη με τις συνοδείες τους που αφιλοκερδώς βρέθηκαν στην εκδήλωση όπως και το χορευτικό συγκρότημα του Παπαδόκωστα από τον Πύργο που όλοι μαζί πρόσφεραν την απαραίτητη ευχαρίστηση στην διασκέδαση με τους όμορφους χορούς και τις φιγούρες τους που έκαναν όλους να αισθανθούν άλλη μια φορά περήφανοι για την παράδοση της Κρήτης και τον πολιτισμό της.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους πολλοί πατέρες από την Ι. Μ. Γορτύνης και Αρκαδίας, την Ι. Αρχιεπισκοπή Κρήτης, εκπρόσωποι του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Λ. Αυγενάκη, ο Δήμαρχος Γόρτυνας Μιχάλης Κοκολάκης , ο κ. Μ. Καραμαλάκης, εκπρόσωποι από την Περιφέρεια Κρήτης, εκπρόσωποι όλων τον φορέων του τόπου μας και πάρα πολλοί άλλοι φίλοι της Ι. Μονής.

Οι παρευρισκόμενοι αντάλλαξαν ευχές για μια δημιουργική χρονιά με τη χάρη της Παναγίας της Κουδουμιανής και απόλαυσαν την υπέροχη φιλοξενία του κέντρου Κουρήτες και τα γευστικότατα εδέσματα που προσφέρθηκαν.